"Bugün yepyeni bir Türkiye fotoğrafı görüyoruz"

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ercan, Şırnak Gabar'da açıklamalarda bulundu.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Tuğba Işık Ercan kendileri için çok anlamlı ve tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Yıllar boyunca terörle, acıyla, gözyaşıyla, karanlıkla anılan bu dağların zirvesinde bağımsız enerji meşalesini yakan 73 mühendis kadınla Gabar'da bulunduklarını ifade eden Ercan, "Bu yükseklikten şehirlerimize, ovalarımıza bakarken aynı zamanda umudun ve yeniden doğuşun sembolü olan bir geleceğe de bakıyoruz. Burada nice canlarımızı yitirdik, nice ocaklara ateşler düştü. Anneler çocuklarını toprağa verirken yüreklerimiz dağlandı. Milletimizin enerjisini, gençlerimizin umudunu çalan terör, bu ülkenin kalkınmasının önündeki en büyük engeldi. Hamdolsun AK Parti iktidarı ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bugün yepyeni bir Türkiye fotoğrafı görüyoruz. Terörsüz Türkiye hedefimizle birlikte artık bu toprakların kaderinin değiştiğine hep birlikte şahitlik ediyoruz." dedi.

Artık Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'ın da İstanbul ve Ankara kadar huzurun adresi olduğunu belirten Ercan, 24 yıldır yaptıkları hizmetlerin en yakın şahitlerinden birinin bu bölge ve Şırnak olduğunu anlattı.

Enerji yatırımları, spor tesisleri ve eğitim imkanlarıyla bu toprakların yeniden hayat bulduğunu dile getiren Ercan, "Şehit Esma Çevik-1 Arama Kuyusu'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinde Şehit Aybüke Yalçın sahasında bulunan 600 milyon varillik petrol rezervinde kadın mühendislerimizin emeği büyüktür. Onlar teknik bilgi, donanım ve cesaretleriyle bu toprakların geleceğini şekillendiriyorlar. Bugün yanımızda bulunan kadın mühendislerimiz, yıllarca terörün gölgesinde kalmış bu dağları ve Türkiye'nin dört bir yanını alın terleriyle yeniden dönüştürerek, bu değişimin sembolü oluyorlar. Yıllarca korkuyla anılan bu dağlarda artık üretimin, kalkınmanın ve emeğin sesini yükseltiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Biraz evvel burada gerçekleştirdiğimiz 'Roket Sesi Değil Raket Sesi' projesi ve mottosu sadece bir spor etkinliği değil bir dönüşümün manifestosudur. Bugün Gabar'da çocuklarımız, kadın sporcularımız, kadın mühendislerimiz ve Şırnaklı kadın kardeşlerimizle oynadığımız tenis maçında yankılanan her raket sesi aslında bir zafer marşıdır." ifadelerini kullanan Ercan, şöyle devam etti:

"Bir kadının, bir annenin, bir mühendisin, bir öğretmenin haykırışıdır. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar artık kalkınmaya, üretime, yatırıma, istihdama harcanacak. Terörsüz Türkiye'nin kazananı tüm Türkiye, terörsüz bölgenin kazananı ise bölgemizdeki tüm kardeş halklar olacak. Şimdi önümüzde tertemiz bir sayfa açılıyor. Bu sayfayı kardeşliğin diliyle istikbalimizden zerre ödün vermeden Cenabıhakk'ın rızasını gözeterek büyük bir hassasiyetle yazıyoruz. Terörsüz Türkiye ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde ezanlarımızın semalarda yankılandığı 86 milyonluk kardeşlik türküleriyle birleştiği bir ufka ilerliyor. Bu ufukta ne bir annenin gözyaşı ne bir babanın ahı ne de bir evladın hüznü yer bulacaktır. Bizim davamız çocuklarımızın güven içinde huzurlu ve müreffeh bir Türkiye'de yetişmesinin davasıdır. Biz kadınlar ise bu büyük yürüyüşün en güçlü, en yürekli neferleriyiz. Bugün Gabar'dan verdiğimiz mesaj açıktır. Terörsüz Türkiye kadınla mümkündür."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...