“Bir değişim ve gelişim yaşamak istiyorsak mutlaka bunu kadınlarla yapacağız”

AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, "Sizden tecrübelerinizi alacağız, bizler tecrübelerimizi paylaşacağız. İki günlük süreçte çok verimli bir toplantı olacağını ümit ediyorum." dedi. 

15 Temmuz gecesini "Türkiye tarihinin en karanlık gecesi" olarak tanımlayan Çam, "248 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizin olduğu bu mücadelede Avrupa yine üç maymunu oynadı." ifadesini kullandı. 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Avrupalı meslektaşlarına mektup gönderdiklerini hatırlatan Çam, ancak meslektaşlarından bir geçmiş olsun mesajı dahi almadıklarını bildirdi.

Avrupa’da terör örgütlerinin algı operasyonlarına karşı dik duruşta Avrupa’daki Türklerin büyük rol üstlendiğini belirten Çam, "Avrupa’da Türkiye aleyhine yapılan lobi faaliyetlerinde bulunan kirli odaklar ancak biz varlık gösterirsek fırsat bulamayacaklar." diye konuştu. 

Çam, İbn-i Haldun’un "Coğrafya kaderdir" sözüne atıfta bulunarak, "Coğrafyamızda bir asrı aşkın zamandır devam eden ameliyatlar, pek çok siyasi, ticari, iktisadi ve enerji odaklı problemler inişli çıkışlı devam etmektedir. Türkiye bu tehlikeli rüzgarları soğukkanlılıkla ve ustalıkla atlatacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Bir değişim istiyorsak bunu kadınlarla yapacağız"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve değişime duyulan ihtiyacın çok iyi anlatılması gerektiğine değinen Çam, 1982 anayasasında yapılan değişiklikler, hükümet değişiklikleri ve tek partili dönemlerde elde edilen kazanımları hatırlattı. 

"Bir değişim ve gelişim yaşamak istiyorsak mutlaka bunu kadınlarla yapacağız" görüşüne yer veren Çam, bunu Türkiye’de de yurt dışında da çok net gördüklerini kaydetti. 

Açılış programında 15 Temmuz hain darbe girişimiyle alakalı bir kısa film de gösterildi. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarına ve gazilerin konuşmalarına yer verilen kısa filmi izleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Cumhurbaşkanlığı sistemi de anlatılacak

İki günlük istişare toplantısı kapsamında AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara "Dünya ve Türkiye’de Kadının Siyasetteki Yeri" konusunda bir sunum yapacak. Takım çalışmasının nasıl yapılacağına dair sunumun ardından katılımcılar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Millet Camisi’ni ziyaret edecek.

İkinci gün yapılacak "Motivasyon ve Kriz Çözme" konulu sunumun ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatacak. Katılımcılar şehit yakınları ve gaziler ile de bir araya gelecek. 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...