Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Keşir, Düzce'de 12 Kasım 1999 depreminin 24. yılında anma programına katıldı

Kaynaşlı merkezli 7,2 büyüklüğündeki, 845 kişinin öldüğü ve 2 bin 678 kişinin yaralandığı afetin 24. yılında Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen anma programı öncesi Vali Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekilimiz Ercan Öztürk ve Belediye Başkanı Faruk Özlü afet bilincini aşılayan çeşitli etkinliklerin yapıldığı stantları gezdi.

Ayşe Keşir, önce 17 Ağustos sonra da 12 Kasım'da meydana gelen depremlerle kentin yüzde 83'ünün yıkıma uğradığını dile getirerek, "Geçen 24 yıllık süreç içerisinde özellikle AFAD'ın kurulmasıyla yaşadığımız depremlerden çok şey öğrendik. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem de gösterdi ki yapı stokumuzun iyi olması ve zemine, yönetmeliğe uygun binalar inşa etmemiz sayesinde çok şükür can kaybımız olmadı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Düzce Depremi'nin meydana geldiği saat 18.57'de saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra AFAD'ın deprem simülasyon tırına geçen Vali Aslan, Keşir, Özlü, Öztürk ve beraberindekiler afetin sarsıntısını deneyimledi.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...