"Bunlar memleketin kurumları"

"Bu kurumlar bu devletin kurumları. Bu kadar sert, ağır ithamların doğru olmadığı kanaatindeyim"

Turan, hırsızlık iddiasının ağır bir itham olduğunu belirterek, "Bu kurumlar eleştirilebilir, uygulamaları hatalı olabilir diye düşünülebilir ama bunlar bu memleketin kurumları. Osmanlı'nın 1329'undan beri TÜİK kurum olarak var bu memlekette. Bu kurumlar bu devletin kurumları. Bu kadar sert, ağır ithamların doğru olmadığı kanaatindeyim." diye konuştu.

TÜİK'in tüm araştırmalarının uluslararası standartlarda olduğunu dile getiren Turan, eleştirinin başka, "hırsız" diyerek itham etmenin başka olduğunu kaydetti.

Bülent Turan, 2023 yılının Aşık Veysel Yılı olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandığını, UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıl dönümü olarak eklendiğini söyledi.

Bu doğrultuda yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda etkinlik yapılacağını anlatan Turan, "Gönüllerde taht kuran, bu toprakların diliyle konuşan, asırlar sonra bile hatırlanacak olan büyük halk ozanımız Aşık Veysel'i rahmetle, saygıyla yad ediyoruz." dedi.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...